IV perioodi 1. nädal

Nädala mõte:
Jätkame paastuaja teemaga ja vaatame, kas võiksime teha üks või kaks sammu selles suunas, et meie elu teejuht oleks meie südametunnisus, mitte meie mugavus.
Püüan teha kõike seda, mis võib tunduda eriti raske või ebameeldiv, võimalikult suure hoolega. Näiteks: üritan tõesti olla klassis õigel ajal, et kõik saaksime koos tundi alustada. Pööran tähelepanu kooli riietumistavadele (koolivorm). Täidan oma vihikut, arvestades sellega, et vihikus peegeldub minu suhtumine nii enda kui õpetaja töösse. Klassis vastutan ka selle eest, et klassikaaslased saaksid oma aega hästi kasutada ja õppida, püüdes kuulata ja mitte vahele segada.
Võtan vastu rahu, tähelepanu ja naeratusega selle, kes tuleb minu juurde nõu või abi küsima.
Teenin hoolikalt ja hea meelega neid, kes minu ümber elavad ja kellega suhtlen päevast päeva. Teenima on ilus sõna!
Arendan julgust ja alandlikkust, tunnistades nii endale kui ka teistele, et olen eksinud. Vabandan, kui olen oma eksimusega kellelegi halba teinud.
Pühendan mõned minutid igal õhtul oma möödunud päevale. Kas mu südametunnistus on puhas? Mida olen teinud teiste heaks? Kas olen kellelegi halba teinud? Kas vabandasin? Kas olen suutnud oma kohustusi täita? Mida tegin täna hästi? Mida halvasti? Mida saaksin homme paremini teha?
Seades igaks päevaks väikese eesmärgi, suudame nädala, kuu või aastaga palju saavutada! Elu on täis neid pisiasju, mis armastuse mõjul muutuvad suureks!